OSYNLIGA TEATERN

Performance + Theatre + Radio/Art + Podcast30 FPS

Vi är varelser med vanor och lever mestadels av våra liv automatiskt i små världar med mer eller mindre fasta rutiner. Men ibland tvingar yttre krafter oss att anpassa oss, och ibland måste vi göra förändringar.

30FPS handlar om kroppar som behöver varandra. Om att äta, dricka, älska och gråta. Verket handlar om rastlösa kroppar, om att lindra och släcka törsten. Kroppar som håller avstånd men samtidigt dras till varandra. Vad blir kvar av teatern när vi inte längre kan vara där? Våra minnen bär spår av dofter, blickar, ljudet av att sitta tillsammans, rörelserna av att befinna sig i samma rum. Koreografin i foajén och på scenen. Alla dessa platser som nu är tomma. Allt du brukade göra före, under och efter en föreställning.

30FPS handlar om teatern, vad vi minns, vad som är kvar och hur det kommer att se ut efter pandemin. I detta verk ger vi dig möjligheten att återuppleva en föreställning med hjälp av dina minnen och dina rörelser. I en instruktionsbaserad träningsession leds publiken genom teaterns ritualer. Idag öppnar den, och det handlar om dig.
Zoom / 2021
O & Riksteatern
(Det här projektet skapades under namnet O)


Credits
Koncept och regi: Tomas Rajnai & Jens Nielsen
Medverkande: Emelie Wahlman & Jens Nielsen