OSYNLIGA TEATERN

Performance + Theatre + Radio/Art + PodcastDET LEVDA
BAKLÄNGES

Berättelsen utspelar sig på migrationskontoret. Publiken är inbjuden att delta i historien med hjälp av VR-glasögon. Genom VR upplever de situationen för Marwan Arkawi, en 23-årig flykting från Syrien, de befinner sig nu i hans skor – publiken "blir" Marwan och upplever det han har gått igenom – från att lämna och fly från sitt hem till förhöret i ett främmande land. Förhöret hålls baklänges – du är han.

I den andra delen av föreställningen ber han dig ta av glasögonen och framför dig står en person du aldrig har sett men inser att det är den person du har varit under den första delen. Och han börjar berätta hela historien som den borde berättas, inte baklänges – utan från A till Ö. Det är en föreställning som bjuder in publiken att uppleva och delta i historien om ett liv, baklänges och framlänges.
Stockholm, Copenhagen, Oslo, Reykjavik / 2016 Osynliga Teatern & Dramaten, Sort/Hvit, City theatre reykjavik, Skillinge Teater, Folkteatern Göteborg

Credits
Koncept: Tomas Rajnai & Jens Nielsen
Manus: Marwan Arkawi, Tomas Rajnai & Jens Nielsen
Scenografi: Annika Tosti
Medverkande:  Marwan Arkawi, Joanna Dahlgren, Nasreen Aljanabi Larsson & Jo Rideout
Form: Leon Martinsen & Christoffer Höring
Grade: Richard Ahlbäck, THE L_NE
Post: Johan Holm

Press
“en smärtsam totalupplevelse som retar alla sinnen” Dagens Nyheter (read)

“Det är generöst, fängslande och skickligt. Jag känner mig priviligerad och hedrad över att ha fått ta del av Arkawis resa.”Jag önskar och vill att du ser den här föreställningen. Det unnar jag dig.”Teaterstockholm.se (read)

“Det levda baklänges är dialogteater som inbjuder till förtrolighet och lämnar starka avtryck.” Göteborgs-posten (read)

Med stöd från:
Kulturkontakt Nord, Nordisk Kulturfond, Konstnärsnämnden och Stockholms Stad.